Skip to content
Evenementenhal Gorinchem
7, 8 & 9 maart 2027
  • Praktische informatie
    • Pers
    • Ons team
    • Duurzaamheid
  • Contact
  • My Easyfairs
  • Nederlands
  • Praktische informatie
    • Pers
    • Ons team
    • Duurzaamheid
  • Contact
  • My Easyfairs
  • Nederlands
Bakkersvak & IJs-Vak logo
  • Home
  • Onze deelnemers
    • Deelnemers
    • Producten
    • Innovaties
    • Deelnemers nieuws
    • Vacatures
  • Exposanten info
    • Ik ben exposant
      • My Easyfairs
      • Easyfairs NL app voor exposanten
      • Promoot je beursdeelname
      • Tips & Tricks
      • Deelnemen Smaak & Kennisplein
    • Ik wil exposant worden
      • Waarom deelnemen?
      • Terugblik
      • EasyGo
      • Smaak & Kennisplein
      • Boek een stand
  • Bezoekers info
    • Waarom bezoeken?
    • Terugblik
    • Voor wie?
      • Ambachtelijke bakkerij
      • Industriële bakkerij
      • Ambachtelijk ijs
      • Horeca & Catering
    • Easyfairs NL app voor bezoekers
    • Smart Badge bezoeker
  • Nieuws
  • De Dag van het Ambacht
  • Home
  • Onze deelnemers
    • Deelnemers
    • Producten
    • Innovaties
    • Deelnemers nieuws
    • Vacatures
  • Exposanten info
    • Ik ben exposant
      • My Easyfairs
      • Easyfairs NL app voor exposanten
      • Promoot je beursdeelname
      • Tips & Tricks
      • Deelnemen Smaak & Kennisplein
    • Ik wil exposant worden
      • Waarom deelnemen?
      • Terugblik
      • EasyGo
      • Smaak & Kennisplein
      • Boek een stand
  • Bezoekers info
    • Waarom bezoeken?
    • Terugblik
    • Voor wie?
      • Ambachtelijke bakkerij
      • Industriële bakkerij
      • Ambachtelijk ijs
      • Horeca & Catering
    • Easyfairs NL app voor bezoekers
    • Smart Badge bezoeker
  • Nieuws
  • De Dag van het Ambacht
Boek een stand

Nieuws

  1. Home
  2. Nieuws
Prijsuitreiking IJsVak-Wedstrijden
Algemeen nieuws

Persbericht – Ambacht en competitie tijdens De Dag van het Ambacht 2026: top van ijsbereiders toont vakmanschap

Gorinchem – Op 1 en 2 maart 2026 vormt de Evenementenhal Gorinchem opnieuw het podium voor De Dag van het Ambacht, het landelijke event voor professionals uit de bakkerij-, patisserie- en ijssector. Tijdens deze tweedaagse staat het vak centraal, met volop aandacht voor innovatie, creativiteit en vakmanschap. Een van de hoogtepunten zijn de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar de beste ijsmakers van Nederland strijden om de prestigieuze titels Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Competitie rond chocolade-sorbetijs De Gouden IJsspatel draait dit jaar om het thema chocolade-sorbetijs, een smaak

Lees meer »
12 november 2025
Robèrt van Beckhoven inauguratie
Algemeen nieuws

Robèrt van Beckhoven drie keer Meester: hoe patisserie, brood en ijs elkaar versterken

Tijdens een feestelijke inauguratie werd Robèrt van Beckhoven officieel benoemd tot SVH Meesterijsbereider. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die de drie hoogste meestertitels in handen heeft: Meester Patissier,

Lees meer »
17 september 2025
Grensland Eline van der Wal
Algemeen nieuws

Grensland op Bakkersvak & IJs-Vak: inspireren, proeven en verbinden

Na twee jaar stond Grensland dit voorjaar met veel enthousiasme weer op Bakkersvak & IJs-Vak. Het bedrijf, bekend om zijn brede assortiment zuivel-, ijs- en patisserieproducten, greep de kans om

Lees meer »
8 september 2025
bakeplus bakkersvak & ijs-vak
Algemeen nieuws

Bakeplus pakte uit met cannoli, ijs en relatiemanagement op Bakkersvak & IJs-Vak

Op een prominente plek bij binnenkomst van Bakkersvak & IJs-Vak stond Bakeplus klaar om bezoekers te ontvangen. Geen grootschalige productlanceringen of spectaculaire aankondigingen, maar wel precies waar de beurs voor bedoeld is: inspireren, proeven en verbinden. “Vooral met veel bestaande klanten waarmee we goed contact onderhouden” aldus Bob Sars. “Het

Lees meer »
7 augustus 2025
lotus biscoff bakkersvak
Algemeen nieuws

Lotus Biscoff inspireerde bakkers en ijsbereiders op Bakkersvak & IJs-Vak

De bekende karamelkoekjes van Lotus Biscoff hebben al decennialang een iconische status. Maar wie dacht dat het bij het koekje bleef, ontdekte op de beurs hoeveel meer er mogelijk is. Tijdens Bakkersvak & IJs-Vak werd duidelijk hoe veelzijdig het product is, en hoe Lotus zich richt op inspireren en samenwerken

Lees meer »
31 juli 2025
Algemeen nieuws

Bezoekers over Bakkersvak & IJs-Vak: “Een verrassende blik op de branche”

Op Bakkersvak & IJs-Vak draait het niet alleen om noviteiten, demonstraties en inspirerende stands, maar ook om de mensen die de branche dagelijks vormgeven. We spraken twee bezoekers over hun ervaringen tijdens de beurs: een ervaren bedrijfsleider en een enthousiaste starter in het vak. Hun perspectieven geven een mooi beeld

Lees meer »
31 juli 2025
henk koenen chocolate technology
Algemeen nieuws

Succesvolle beurseditie voor Henk Koenen Chocolate Technology

Voor Henk Koenen Chocolate Technology was Bakkersvak & IJs-Vak 2025 een warm weerzien met de branche. We spraken de bekende leverancier van chocolademachines en -vormen waar hij vertelde over een geslaagde editie vol ontmoetingen, inspiratie en succesvolle verkopen. “Het is fijn om weer terug te zijn.” vertelde Wiet Koenen. “Iedereen

Lees meer »
17 juli 2025
boek meesterschap paul van pelt vereniging de meesters
Algemeen nieuws

Boek Meesterschap: verhalen die jonge vakmensen inspireren

Tijdens de feestelijke inauguratie van drie nieuwe Meesters in het bakkersambacht werd niet alleen stilgestaan bij hun vaktechnisch hoogtepunt, maar ook bij de introductie van een bijzonder project: het boek Meesterschap. Deze uitgave, samen met een dynamische online versie, is ontwikkeld door Vereniging de Meesters en laat de gezichten en

Lees meer »
10 juli 2025
banner de dag van het ambacht
Algemeen nieuws

De Dag van het Ambacht breidt uit naar tweedaags vak- en netwerkevent

In 2026 vindt De Dag van het Ambacht opnieuw plaats in Evenementenhal Gorinchem, en voor het eerst als een tweedaags evenement. Op zondag 1 en maandag 2 maart staat alles in het teken van het ambacht, met volop ruimte voor vakinhoudelijke verdieping, demonstraties, inspiratie én ontmoeting. Waar Bakkersvak & IJs-Vak

Lees meer »
8 juli 2025
bas gommans meester boulanger
Algemeen nieuws

Meester Boulanger Bas Gommans: “Ik wilde bewijzen dat de boerenbakker uit Sevenum het ook kan”

Tijdens de inauguratie van de drie nieuwe Meesters spraken we met Bas Gommans, kersvers Meester Boulanger. In een gesprek vol persoonlijke inzichten vertelde hij over zijn weg naar het meesterschap, de fysieke en mentale strijd die hij heeft geleverd, en zijn missie om jonge bakkers te inspireren. Leren van anderen en

Lees meer »
2 juli 2025
Hans-Peter Winter meester patissier
Algemeen nieuws

Van doorzetter tot Meester: Hans-Peter Winter over zijn weg naar de titel Meester Patissier

Tijdens de feestelijke inauguratie van de drie nieuwe Meesters spraken we met Hans-Peter Winter, die na een eerdere poging vastbesloten terugkwam. In dit interview vertelt hij openhartig over zijn drijfveren, uitdagingen en de impact van het Meesterschap op zijn vak en persoonlijk leven. “Ik sta hier over drie jaar weer”

Lees meer »
26 juni 2025
« Previous Page1 Page2 Page3 … Page18 Next »

DE DAG VAN HET AMBACHT

1 & 2 maart 2026
10:00 tot 17:00 uur
Next Level in Evenementenhal Gorinchem 

Meer informatie

Bakkersvak & IJs-Vak

7, 8 & 9 maart 2027
10:00 tot 17:00 uur
Evenementenhal Gorinchem 

VOLG ONS!

Facebook-f Instagram Linkedin-in
Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle evenementen van Easyfairs 

by Easyfairs

©2025 All rights reserved

Algemene voorwaarden, cookie policy en privacybeleid

Het ambacht blijven proeven, beleven en versterken

Ook in 2026 het ambacht proeven, beleven én versterken?

Dat kan op 1 en 2 maart tijdens De Dag van het Ambacht! Een kleinschalig en smaakvol evenement voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders, waarbij proeven centraal staat.

Ontmoet collega’s, bezoek de vakwedstrijden, doe nieuwe ideeën op en laat je zintuigen prikkelen.

Ga naar de website