IJskoud succes: kies slim met de tips van Valmar Nederland voor IJsbereidingsapparatuur

Overweeg je te starten met zelf bereid schepijs? Ga dan bij het kiezen van jouw leverancier niet over één nacht ijs. Laat je goed informeren door collega’s, ijsbereiders en meerdere leveranciers. Het kiezen van een leverancier voor apparatuur voor ijsbereiding is een belangrijke beslissing die invloed heeft op de kwaliteit van je product, de efficiëntie van je bedrijfsvoering en uiteindelijk je succes.

Hier zijn 11 waardevolle tips vanuit Valmar Nederland om jou te helpen de beste keuze te maken.

valmar

1. Bepaal je behoeften en doelen

Voordat je op zoek gaat naar apparatuur, is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk weet welk(e) doel(en) je wilt bereiken. Stel jezelf daarbij de vraag: wat vind ik belangrijk?

2. Kwaliteit van de apparatuur

Materialen: kies voor apparatuur dat gemaakt is van duurzame en voedselveilige materialen, zoals roestvrij staal. Dit zorgt voor een langere levensduur en een veilige productieomgeving.

3. Functionaliteit en specificaties

Capaciteit: zorg ervoor dat de capaciteit van de machine aansluit bij de hoeveelheid ijs die je dagelijks wilt produceren.

Gebruiksgemak: kies voor machines die eenvoudig te bedienen en schoon te maken zijn. Automatische reinigingsfuncties kunnen veel tijd en moeite besparen.

Extra functies: denk aan extra functies zoals variabele snelheden, instellingen voor verschillende soorten ijs en energiezuinigheid. Deze functies kunnen je productieproces flexibeler en efficiënter maken.

4. Proefdraaien met apparatuur in demokeuken

Vraag om een demonstratie in een professionele ijs- en demokeuken bij een leverancier. Zo kun je de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van een machine zelf beoordelen. Door de apparatuur in actie te zien, kun je beter inschatten of het aan je verwachtingen voldoet en iets voor jou is.

Demo- en ijskeuken van Valmar Nederland in Nieuwegein

5. Betrouwbaarheid en onderhoud

Onderhoud: informeer naar het onderhoud dat de apparatuur vereist en of de leverancier onderhoudsservices aanbiedt. Regelmatig onderhoud is namelijk essentieel om de machines in goede staat te houden en storingen te voorkomen.

Levensduur: kies machines die bekend staan om hun lange levensduur en betrouwbaarheid. En vraag andere gebruikers naar hun ervaringen.

6. Garantie en service

Garantie: controleer de garantievoorwaarden zorgvuldig. Een goede garantie kan je beschermen tegen onverwachte reparatiekosten. Vraag ook naar de duur van de garantie en wat er precies gedekt wordt.

Klantenservice: zorg dat de leverancier een goede klantenservice biedt, vooral voor technische ondersteuning en spoedreparaties. Het is belangrijk dat je snel geholpen kunt worden bij problemen, zodat je productie niet stil komt te liggen.

7. Prijs en betalingsvoorwaarden

Prijs: vergelijk de prijzen van verschillende leveranciers en kijk verder dan alleen de aanschafprijs. Denk daarbij aan onderhoud, reparaties, energieverbruik en mogelijke toekomstige upgrades.

Financieringsopties: vraag naar financieringsopties als dat nodig is. Sommige leveranciers bieden lease-opties of gespreide betalingen aan, wat handig kan zijn als je startkapitaal beperkt is.

8. Levering, installatie en opstart service

Levertijd: informeer naar de levertijd en zorg dat deze past binnen jouw planning. Het is belangrijk dat de apparatuur op tijd arriveert voor de opening van je zaak of het hoogseizoen.

Installatie: controleer of de leverancier installatie en training biedt. Een goede installatieservice zorgt ervoor zorgen dat je apparatuur professioneel wordt geïnstalleerd en je personeel goed wordt opgeleid in het gebruik ervan.

Opstart service: begeleid de leverancier jou in de opstart? Krijg je ondersteuning in hygiëne, receptuur en kun je proefdraaien?

9. Energiezuinigheid

Verbruik: kies voor energiezuinige apparatuur om de operationele kosten te verlagen en milieuvriendelijk te werken. Energiezuinige machines kunnen op de lange termijn veel kosten besparen.

10. Ervaringen van andere gebruikers

Referenties: vraag de leverancier om referenties van andere klanten. Neem contact op met deze referenties om hun ervaringen te bespreken en te horen hoe tevreden ze zijn met de apparatuur, begeleiding en de service van de leverancier.

11. Technologische innovaties

Nieuwe ontwikkelingen: blijf op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen in ijsbereidingsapparatuur. Dit kan je helpen om je productieproces te optimaliseren en innovatiever te zijn.

Door op deze specifieke aspecten te letten, kun je de leverancier en daarmee apparatuur kiezen die perfect aansluit bij jouw behoeften. Het gaat erom dat je een goede match vindt die bij jouw bedrijf past en waarmee je een fijne samenwerking kunt opbouwen. Benieuwd wat er vanuit Valmar Nederland wordt aangeboden? Bekijk hier het assortiment. Veel succes!

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om dé beurs voor ambachtelijk vakmanschap te bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top