GORINCHEM – De namen van de zeven getalenteerde patissiers aan de Dutch Pastry Award zijn bekend: Rostriana Permatasari, Noa Vlemmix, Veerle Pos, Laurens de Smet, Niels Meijer, Luuk Renckens, Ricardo Heuvelink. Zij strijden om de titel ‘Beste Patissier van Nederland’ en de toetreding als aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. De indrukwekkende showstukken zijn te bewonderen op de Dag van het Ambacht op 11 maart in Evenementenhal Gorinchem. Ook vindt later op deze dag hier de prijsuitreiking plaats.
Maak kennis met de deelnemers van de Dutch Pastry Award
De organisatie van De Dag van het Ambacht kijkt ook dit jaar weer uit naar de geweldige showstukken in het thema ‘Celebration’, waarmee het 25-jarig jubileum van het Dutch Pastry Team gevierd wordt. Eén van de deelnemers is Rostriana Permatasari. “Na mijn opleiding aan het ROC Amsterdam in banketbakkerij en patisserie, heb ik diverse stages gelopen bij gerenommeerde Michelin-sterrenrestaurants. Momenteel geniet ik al 7,5 jaar van mijn rol als productontwikkelaar bij Patisserie Linnick Amsterdam. Hier krijg ik elk seizoen de kans om met veel plezier nieuwe assortimenten vorm te geven.”
Noa Vlemmix, die eerder de tweede plaats veroverde, voegt toe: “Mijn inspiratie leidde me naar de wereld van de patisserie, waar ik geloof dat er niets mooiers is dan het geluk in iemands ogen wanneer ze iets moois kunnen maken waar ze trots op zijn.” Veerle Pos deelt haar enthousiasme: “Na anderhalf jaar werkervaring bij Huize van Wely voelde ik de drang om mezelf uit te dagen en mijn vaardigheden te laten zien op dit prestigieuze podium. De Dutch Pastry Award biedt mij de perfecte gelegenheid om mijn talent en creativiteit te tonen, terwijl ik tegelijkertijd nieuwe technieken en methoden kan verkennen.”
Zo heeft Laurens de Smet, een gedreven patissier uit Gent, na zijn deelname vorig jaar een hernieuwde passie en vastberadenheid ontwikkeld. Hij zegt: “Wedstrijden zoals deze zijn een geweldige gelegenheid om nieuwe vaardigheden te leren, ervaring op te doen en waardevolle connecties te maken met andere professionals in de branche.” Daarnaast is Niels Meijer een ervaren deelnemer die terugkeert in 2024. Voor hem is elke wedstrijd een kans om zijn creativiteit te uiten.
Luuk Renckens, eigenaar van Pralínea chocolaterie, benadrukt dat voor hem de ervaring en de kans om te groeien net zo belangrijk zijn als winnen. Hij zegt: “Elke wedstrijd geeft me de kans om mijn vaardigheden te verbeteren en nieuwe technieken te leren.” Ricardo Heuvelink voegt toe: “Wedstrijden zorgen ervoor dat ik in korte tijd enorm veel nieuwe technieken en kennis leer en daarnaast word ik uitgedaagd”.
Ontdek de Beste Bonbon van Nederland
Op De Dag van het Ambacht vindt ook de strijd om de Beste BonBon van Nederland plaats. Maar liefst 20 creaties zullen te bewonderen zijn, elk met hun eigen unieke smaken en ontwerpen. Het creëren en ontwikkelen van een juiste bonbon is ware ambachtelijke kunst. De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak. De beoordeling van de Beste BonBon zal plaatsvinden in het theater vanaf 13.30u. De winnaar wint naast de officiële titel ‘Beste Bonbon van Nederland’ nog tal van andere mooie prijzen zoals een design ‘custom made’ wedstrijdbokaal, bonbonmallen van Chocolate World en een exclusieve reportage.
Praktische informatie Dag van het Ambacht
Op maandag 11 maart 2024 vindt de Dag van het Ambacht plaats op Next Level in Evenementenhal Gorinchem; een hele dag gewijd aan vakmanschap. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Het sleutelwoord tijdens De Dag van het Ambacht is proeven. “Wij begrijpen als geen ander dat jij als vakman wil weten wat je maakt én verkoopt. We richten 10 proeftafels in, waar onze sponsoren voor je klaarstaan met overheerlijke hapjes binnen ons thema. Ook staan er 6 ijsvitrines voor je klaar, kun je aanschuiven in de Netwerk Area en vergeet geen kijkje te nemen in de Etalage Box. Even alle nieuw opgedane inspiratie laten zakken? In het Ambacht Café koop je een lekker verfrissend drankje of lekkere lunch”, laat de organisatie weten.
Geïnteresseerden kunnen via www.bakkersvak.nl hun ticket registreren.