Een dag vol ambacht
Het Dutch Pastry Team bestaat uit professionele en vakbekwame patissiers die het ambacht ‘patisserie’ verheffen tot kunst. Jaarlijks organiseert het team de vakwedstrijden ‘Dutch Pastry Award (DPA)’ en ‘De Beste Bonbon van Nederland’, in 2024 wederom gehost in Evenementenhal Gorinchem. Daarnaast nemen teamleden deel aan (internationale) wedstrijden, verzorgen zij demonstraties, delen kennis en inspiratie, ontwikkelen recepturen en mallen voor sponsoren en vakbladen. De ambitievolle leden doen dit geheel vrijwillig met gezamenlijke doelen; de bakkerij branche in Nederland naar een hoger niveau tillen, (inter)nationaal de Nederlandse patisserie een hoogwaardige uitstraling geven en de jeugd/vakmensen enthousiasmeren voor verfijnde patisserie.
Op de Dag van het Ambacht bewonder je indrukwekkende showstukken en taarten van de DPA deelnemers. Tijdens het ochtendprogramma zie je als bezoeker bonbons op fraaie plateaus voor de bonbonwedstrijd staan. Deelnemers van deze wedstrijd werken hier doorgaans weken tot maanden aan. Je kan daarnaast de bonbonmal “Crystal” aanschaffen die ontwikkeld zijn door Kiki Suijkerbuijk, evenals de eerder door het DPT ontwikkelde mallen. Maar bovenal zal op dat moment de door Joeri ontwikkelde nieuwe bonbonmal worden onthuld welke gebruikt zal worden voor de Beste Bonbon van 2025.
Wij zijn als organisator van Bakkersvak- en IJs-Vak en de Dag van het Ambacht trots om deze gerenommeerde wedstrijden een mooi podium te kunnen geven. Corine Visser, Head of Event van Bakkersvak- en IJs-Vak: “Deze jubileumeditie belooft een feestelijke viering te worden waar vakmanschap en innovatie in de patisserie en chocolaterie samenkomen. We zijn vereerd om dit jubileum samen met Dutch Pastry Team te vieren en kijken uit naar een inspirerende dag vol hoogtepunten.”
Demonstraties door bekende gastchefs
Het programma wordt verrijkt met interessante demonstraties van twee gerenommeerde gastchefs. Marike van Beurden neemt het podium van 12.30 tot 13.15 uur in met haar demonstratie over ‘Vegan in pastry’. Vervolgens zal Alexandre Bourdeaux van 15.00 tot 16.00 uur zijn kennis delen over ‘Vegan in confectionery’. Deze inspirerende demonstraties belichten de nieuwste trends en innovaties in de patisserie en chocolaterie. Als bezoeker ben je van harte welkom om hier aan te schuiven en vragen te stellen aan deze bekende gastchefs.
De inschrijvingen voor de Dutch Pastry Award zijn nog geopend. 2024 is het jaar waarin het Dutch Pastryteam 25 jaar bestaat. Met als thema voor deze editie: CELEBRATION. Oftewel, het belooft een groot feest te worden.
Jubileum en uitreikingen
De middag staat in het teken van beoordelingen, prijsuitreikingen en een feestelijke sfeer. Om 16.45 uur wordt niet alleen de top 5 van de Beste BonBon van Nederland bekendgemaakt, maar ook de langverwachte Dutch Pastry Award. De speech ter ere van het 25-jarig bestaan van DPT, een eerbetoon aan sponsors, de uitreiking van de Jurgen Willems Award en de Social Media Prijs maken het programma op deze feestelijke dag compleet.
Na de prijsuitreiking volgt een gezellige borrel in de foyer. Voor genodigden begint dan een bijzondere avond ter ere van 25 jaar Dutch Pastry Team, met speeches, toasts en de bekendmaking van ‘ereleden’. Het evenement wordt afgesloten met een uitgebreid walking diner.
Praktische informatie
De Dag van het Ambacht vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem op 11 maart 2024 en wordt gefaciliteerd door team Bakkersvak- en IJs-Vak. Voor meer informatie over het programma en het aanschaffen van tickets kun je terecht op www.bakkersvak.nl/de-dag-van-het-ambacht. We verwelkomen je graag op deze unieke dag vol ambachtelijke hoogtepunten.
Voor meer informatie over het jubileumfeest en inschrijvingen voor de Dutch Pastry Award, bezoek www.dutchpastryteam.nl.