IJs-Vak
IJs-Vakbeurs
Voor wie?
Als er één ding is dat alle bezoekers van IJs-Vak met elkaar gemeen hebben, is het hun passie voor ijs. En niet alleen ijsbereiders en -specialisten halen hun hart op op de beursvloer, ook voor bakkers en patissiers is het een bron van (ijskoude) inspiratie. Dit komt niet alleen door de grote overlap in vaktechnieken, machines, grondstoffen en zelfs leveranciers. Maar ook doordat steeds meer bakkers zelfgemaakt ijs verkopen om hun omzet te stimuleren. En ook horecaprofessionals zijn een graag geziene gast op de beursvloer van IJs-Vak!
IJsbereiders
Bakkers
patissiers
horecaondernemer
IJsVak-wedstrijden
In samenwerking met de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders vinden de IJsVak-Wedstrijden plaats tijdens vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak op 9, 10 & 11 maart 2025 in Evenementenhal Gorinchem. Naast de spannende live competities De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie worden diezelfde dagen de winnaars van de wedstrijden bekend gemaakt én de genomineerden van De IJssalon van het Jaar aangekondigd.
Programma 2025
beursdag 1
Masterchef
Ook in 2025 geven de Meesterijsbereiders ‘acte de présence’ tijdens de IJsVak-Beurs. De Meesterijsbereiders openen de beurs op zondag 9 maart met het ijsontbijt. Na het ontbijt begint de spannende Black Box Contest. Deelnemers ontvangen een box met onbekende ingrediënten en gaan de uitdaging aan om hiermee een bijzonder ijsje en een ijstaart te creëren. Dit vraagt om vakmanschap en originaliteit! Gedurende de hele zondag vindt de wedstrijd om het Meest Meesterlijke IJsje plaats. Twaalf Meesterijsbereiders nemen het tegen elkaar op met vernieuwende ijssmaken.
Om 16.00 uur worden de winnaars van zowel de Black Box Contest als het Meest Meesterlijke IJsje bekendgemaakt. Daarmee wordt ook bepaald wie de trofee overneemt van Luc Blok van IJssalon Luciano in Wassenaar, de winnaar van 2024.
Beursdag 2
De Gouden IJsspatel
In 2025 staat alles in het teken van het beste Karamel-ijs. Karamel-ijs maken vergt geduld en precisie. Tijdens de voorronde op 10 en 11 februari kiest een deskundige vakjury de top 20 ijsbereiders. Deze finalisten gaan door naar de grote finale op Bakkersvak & IJs-Vak vakbeurs waar zij hun Karamel-ijs live op het podium bereiden. Wie maakt het lekkerste Karamel-ijs van Nederland?
De Gouden IJscreatie
In deze spannende competitie staat de deelnemers de opdracht om in slechts zes minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken naar eigen recept, waarin ook het karamel-ijs verwerkt moet zijn. Door de unieke jurering met een vakjury, een kinderjury en een zaal vol publiek wordt er gekeken naar kwaliteit en presentatie van het ijs.
IJssalon van het Jaar
De top 3 van beide wedstrijden worden genomineerd en maakt kans op IJssalon van het Jaar 2025. Dit jaar worden alle genomineerde ijssalons beoordeeld door een mystery guest. In juni 2025 wordt de winnaar bekendgemaakt. Welke ijssalon kroont zich tot de beste van Nederland 2025?
Inleveren karamel-ijs Gouden IJsspatel.
Gouden IJsspatel; live op het podium.
Gouden IJscreatie; live op het podium
Jurering Gouden IJsspatel
Prijsuitreiking en bekendmaking genomineerden.
Beursdag 3
Studentenprogramma
Dag drie staat in het teken van de studenten van het IJscentrum. Het IJscentrum in Vlaardingen heeft in de afgelopen twintig jaar al behoorlijk wat professionele ijsbereiders afgeleverd. Iets waar zij zeer trots op zijn! Op deze laatste IJs-Vak dag worden de studenten ijsbereiders aan het werk gezet, juist om te laten zien wat een ijsbereider in spé allemaal leert en kan.
WIST JE DAT?
De winnaars van De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie worden automatisch genomineerd voor De Beste IJssalon van het Jaar!
Kom je langs bij de IJsVak-Wedstrijden tijdens de vakbeurs?
Naast de spektakels van de IJsVak-Wedstrijden en de wedstrijden van het Dutch Pastry Team, draait Bakkersvak & IJs-vak vakbeurs om proeven en samenkomen met de professionals uit de boulangerie, patisserie, chocolaterie en ijs. Als bezoekers van dit tweejaarlijks evenement kun je alle vakwedstrijden komen bewonderen, netwerken met de markt en allerlei smaken beleven.
De bezoekersregistratie opent enkele maanden voor de start van de beurs.
“Het stimuleren van het vakmanschap staat centraal tijdens de onderlinge competitie om de kwaliteit van het ambacht van de ijsbereiders én het ambachtelijk schepijs te verhogen. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.”
– Edwin van Es
voorzitter Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders
Onze exposanten
Nieuwsberichten
NEEM CONTACT MET ONS OP
Easyfairs Nederland
Franklinweg 2
4207 HZ, Gorinchem
Algemeen telefoonnummer
+31 (0)183 680 680